Sony Gaming: ігрова лінійка смарт-телевізорів, що вражає уяву

Техно
24 травня 2023 09:28

У квітні популярний японський виробник анонсував нову лінійку ігрових смарт-телевізорів Sony Gaming TV X90L. У цій серії з'явилася модель з діагоналлю 98 дюймів, що викликала підвищений інтерес геймерів. Доступні також версії з екранами 55, 65 і 75". Пристрої отримали 4K-панелі з підтримкою частоти оновлення зображення 120 Гц. Новинки оснащені режимами автоматичного HDR і портами HDMI 2.1 з низькою затримкою, що робить їх відмінним рішенням для комфортного геймінгу. Смарт-телевізори https://comfy.ua/flat-tvs/ отримали 4 ГБ ОЗП і накопичувач об'ємом 64 ГБ - вони поєднуються з різними ігровими приставками. У чому особливості використання геймерських телевізорів і як вибрати відповідний пристрій правильно, розберемося далі.

Sony Gaming: ігрова лінійка смарт-телевізорів, що вражає уяву фото 1Sony Gaming: ігрова лінійка смарт-телевізорів, що вражає уяву фото 1

Особливості ігрового телевізора

З виходом Sony Gaming TV X90L категорія ігрових девайсів значно поповнилася. Важливо розуміти, що візуально така техніка може не відрізнятися від стандартних розумних телевізорів, а головна відмінність - начинка. Геймери невипадково стали відмовлятися від моніторів на користь TV для якісного ігрового процесу. Його визначають такі характеристики:

  • велика діагональ для максимального занурення;
  • багатий вибір інтерфейсів для комфорту в процесі гри;
  • вбудовані динаміки для відмінної якості звуку.

Завдяки таким геймерським моделям телевізорів, як Sony Gaming TV X90L, недостатня чіткість, розмиття зображення в русі та занадто повільна реакція пристрою з регулярними гальмуваннями залишаються в минулому. Користувачі поступово переглядають ставлення до TV, як відмінної можливості насолодитися повноцінним ігровим процесом на широкому екрані. Частота від 120 Гц, одиниці мілісекунд на відгук і технології динамічного оновлення дисплея дають змогу смарт-телевізорам повноцінно конкурувати з геймерськими моніторами.

Sony Gaming: ігрова лінійка смарт-телевізорів, що вражає уяву фото 2 1Sony Gaming: ігрова лінійка смарт-телевізорів, що вражає уяву фото 2

Як вибрати ігровий телевізор: ключові параметри

Щоб отримати смарт-TV для ігор, важливо під час вибору зробити акцент на таких характеристиках:

  • Наявність HDMI-портів. Це роз'єми, через які геймерське обладнання підключається до телевізорів. Оптимальними вважаються версії 2.0, а краще 2.1.
  • HDR і хороший запас яскравості. Телевізор з підтримкою широкого динамічного діапазону дає змогу оцінити ефект від гри в повному обсязі. Користувачеві доступне зображення відмінної насиченості з хорошою деталізацією темних і світлих ділянок. Оптимальний запас яскравості мінімум 500 ніт (базове значення) або 1000 ніт (пікове).
  • Якість звучання. Потужність динаміків має бути не менше 10 Вт на кожен канал.
  • Розмір і роздільна здатність екрана. Консолі нового покоління підтримують формат 4K. Можна вибрати телевізор і на 8K, але коштуватиме він набагато дорожче. 
  • Частота оновлення кадрів. Для ігор потрібен телевізор на 100 або 120 Гц. Це забезпечить чіткість картинки.
  • Затримка введення. Чим менше значення інпут лаг, тим краще для зображення. У геймерських телевізорах допускається затримка до 25 мс, інакше управління погіршується.
ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах