Російських фігуристів не нагородять "золотом" на Олімпіаді через допінговий скандал

Російським фігуристам не вручать "золото" на Олімпіаді через допінговий скандал.

Російським фігуристам не вручать "золото" на Олімпіаді через допінговий скандал. Фото: shokomadrid.com

Спорт
15 лютого 2022 16:00

Міжнародний олімпійський комітет не нагороджуватиме російських фігуристів за перемогу в командних змаганнях на Олімпіаді-2022.

Таке повідомлення було опубліковано на сайті МОК. Рішення пов'язане з тим, що 15-річна Каміла Валіева має позитивну допінг-пробу. МОК оскаржив рішення про подальшу участь Валієвої на Олімпіаді-2022, але Спортивний арбітражний суд відхилив позов і дозволив росіянці продовжити виступи. Розгляд стосувався допуску до змагань, але не допінгу.

У МОК уточнили, що церемонії нагородження росіян на Олімпіаді не буде.

"З огляду на справедливість щодо всіх спортсменів та зацікавлених НОК, було б недоцільно проводити церемонію нагородження медалей у командному заліку з фігурного катання під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року, оскільки це включатиме спортсмена, який, з одного боку, має позитивний результат А -проби, але порушення антидопінгових правил якого, з іншого боку, ще не встановлено", - йдеться у заяві МОК.

Також церемонія нагородження не відбудеться, якщо Каміла Валієва буде серед призерів у одиночних змаганнях. Нагороджувати спортсменів, які виграли медалі у фігурному катанні, будуть після того, як буде розглянуто справу з допінгу у Валієвої.

Раніше Vgorode повідомляв, що українські спортсмени на Олімпіаді-2022 запустили флешмоб проти війни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах