В Україні зняли обмеження щодо кількості учнів у класі: що це означає

В Україні зняли обмеження щодо кількості учнів у класі: що це означає - фото

В Україні зняли обмеження щодо кількості учнів у класі: що це означає - фото

Події
23 червня 2022 15:18

В Україні внесли зміни до законодавства щодо початку навчального року. Зокрема – прибрали обмеження щодо кількості дітей у класі. Це одразу викликало багато запитань у батьків, які переживали, що тепер у маленьких кабінетах навчатиметься по 70 людей. Тож у МОН пояснили, навіщо насправді це зняття обмеження.

Як повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону, зняття обмежень щодо кількості дітей у класах стосується лише навчання за дистанційною формою. Тобто, очної або вечірньої форми навчання це не торкнеться, тому що є певні санітарні обмеження щодо цього.

Зняли обмеження щодо кількості учнів у класі у зв'язку з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб та 649 тисяч дітей, які перебувають не на території України.

Зазначимо, що, згідно з українським законодавством, раніше кількість учнів у класі не могла бути меншою за 5 і більше 30. А з 2024 року не могло бути більше 24 дітей у класі початкової школи.

Нагадаємо, що міністр також порекомендував розпочати новий навчальний рік у школах 1 вересня очно, але тільки якщо це буде безпечно. Заклади професійної вищої, вищої, профтехосвіти можуть розпочинати освітній процес на початку чи середині серпня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах