СБУ просить припинити онлайн-трансляцію з усіх камер, на яких може бути видно роботу ППО та прильоти

СБУ просить припинити онлайн-трансляцію з усіх камер, на яких може бути видно роботу ППО та прильоти.

СБУ просить припинити онлайн-трансляцію з усіх камер, на яких може бути видно роботу ППО та прильоти. Фото архівне

Події
30 травня 2023 17:18
Автор: Дарья Кунец

Служба безпеки України попереджає всіх, до кого це може стосуватися, закінчити показ онлайн будь-яких об'єктів інфраструктури.

У повідомленні від СБУ, отриманому різними ЗМІ, в тому числі і редакцією Vgorode, йдеться про те, що власники веб-камер на території України мають припинити онлайн-трансляцію "будівель, місцевостей, доріг, комунальних, торгових, промислових об'єктів тощо", які можуть використовуватися ворогом для корекції ракетних ударів.

Якщо користувачі інтернету виявлять такі трансляції, які досі працюють, СБУ просить повідомляти про них в офіційний Telegram-бот Служби безпеки України за посиланням.

Нагадаємо, в ніч на 16 травня Київ зазнав масованої ракетної атаки, проте завдяки роботі систем ППО прильотів вдалося уникнути. При цьому деякі мешканці столиці зняли та опублікували у соцмережах відео, на яких зафіксовано роботу протиповітряної оборони. Співробітники СБУ швидко вирахували, хто був до цього причетний.

Vgorode вже писав, що відразу були встановлені особи шести жителів столиці, які опублікували відео з роботою ППО. До того ж, співробітники спецслужби заблокували роботу онлайн-камер, які не були відключені в момент повітряної тривоги та зафіксували роботу української протиповітряної оборони.

Ці відеокамери перебувають на балансі кількох столичних комерційних структур. Доступ до відзнятих файлів було відкрито для широкого кола користувачів мережі, подивитися їх можна було на Youtube. Російські окупанти могли використати всі ці відео для коригування повторних ракетних ударів по Києву.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах