У ДТЕК розповіли, чи відключатимуть світло "за скаргами"

У ДТЕК розповіли, чи відключатимуть світло за скаргами сусідів

У ДТЕК розповіли, чи відключатимуть світло за скаргами сусідів фото: Vgorode

Події
19 сiчня 2023 16:41
Автор: Юлия Булыга

У групі компаній ДТЕК попередили, що жоден з їхніх регіональних підрозділів не відключає електроенергію у будинках через скарги сусідів на "несправедливі" графіки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомила пресслужба компанії.

Енергетики отримують багато скарг від споживачів на те, що у якомусь будинку вимикають світло, тоді як у сусідів воно є. Люди телефонують операторам та просять виправити "несправедливість".  Про в ДТЕК кажуть, що компанія не проводить жодних відключень "за скаргами".

У більшості випадків відключення відбуваються дистанційно, а їх невелика частина відключень потребує виїзду персоналу на об'єкт. Також, коли є можливість, енергетики виїжджають на лінії, які живлять критичну інфраструктуру. Це потрібно для того, щоб у ручному режимі відключити будинки, що живляться від тієї ж мережі.

Для забезпечення соціальної справедливості в ДТЕК рекомендують балансоутримувачам (ЖБК та ОСББ) будинків, підключених до критичної інфраструктури, відключати їх власноруч.

Vgorode писав, що 14 січня Росія здійснила черговий ракетний  удар по Україні, під час якого було зафіксовано влучання ворога по двох електростанціях. Також є пошкодження електромереж в низці областей.

В ДТЕК припускають, що потепління та завершення опалювального сезону, найімовірніше, не призведуть до кардинальної зміни ситуації з електроенергією. Навесні заплановано ремонтні роботи, які зараз тимчасово не проводять.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах