В ОП розповіли, скільки українських військових загинуло за час війни з РФ

В ОП розповіли, скільки українських військових загинуло за час війни з РФ.

В ОП розповіли, скільки українських військових загинуло за час війни з РФ. Фото: bug.org.ua

Події
02 грудня 2022 16:20

У Генеральному штабі Збройних Сил України назвали кількість загиблих на війні українських військових. Ця цифра може бути неточною, але втрат із нашого боку значно менше, ніж називала раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, раніше голова Єврокомісії говорила, що від початку воєнних дій в Україні загинуло понад становили понад 100 тисяч українських військових. Також за її словам, наша країна за час повномасштабної війни втратила 600 мільярдів євро.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк спостував цю інформацію і сказав, що на війні з Росією за час активних бойових дій загинуло близько 13 тисяч військових. Про це він розповів в ефірі "24 каналу".

За словами Подоляка, Урсула фон дер Ляйєн помилилася у підрахунках, тож відео, на якому вона назвала кількість загиблих видалили. 

Офіс президента має оцінки українського Генштабу. За ними відомо, що на війні загинули від 10 до 13 тисяч військовослужбовців. І це офіційна цифра, адже її озвучує Верховний головнокомандувач. Більше всього українські захисники гинуть через отримані поранення.

Михайло Подоляк сказав і про загиблих цивільних українців. Якщо раніше звучала цифра 20 тисяч, то зараз їх набагато більше. На думку радника голови ОП, особливо це видно, якщо врахувати, скільки масових поховань та катівень знаходять українські військові після деокупації тимчасово захоплених Росією українських територій.

Подоляк наголосив, що цивільних у війні загинуло більше, ніж військових. За його словами, Росія воює не скільки з військовими, як із цивільним населенням.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що востаннє про втрати ЗСУ на війні повідомлялося у вересні. Тоді говорилося про цифру у понад 9 тисяч людей і що ця інформація є державною таємницею. Але ще тоді Ганна Маляр зазначила, що втрати України на війні набагато менші ніж у Росії. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах