Як довго українцям доведеться жити в умовах регулярних відключень світла

Як довго українцям доведеться жити в умовах регулярних відключень світла.

Як довго українцям доведеться жити в умовах регулярних відключень світла. Фото: EPA/UPG

Події
22 листопада 2022 07:21

Ймовірно, українцям доведеться жити в умовах регулярних відключень електроенергії щонайменше до кінця березня. Якщо нових атак не буде то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні.

Відключення електрики будуть у всіх регіонах нашої країни, але вони стануть рівномірнішими і менш тривалими. Такий прогноз озвучив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко.

Нині попри погану погоду, енергетики стараються завершити відновлення до ще більших холодів.

Також гендиректор YASNO спрогнозував, що ситуація в енергетиці в Україні може розвиватися за кількома сценаріями.

По-перше, якщо нових атак на енергомережу не буде, то повернеться попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, будемо мати вдосталь електроенергії, так що зможемо відмовитися від відключень взагалі.

По-друге, якщо електромережу сильно пошкодять ЗС РФ під час ракетних атак, доведеться задіяти не тільки погодинні стабілізаційні відключення, а й екстрені, коли світла може не бути дуже тривалий час.

Також він наголосив, що слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Офісі Президента кажуть, що не треба виїжджати з України на тлі ймовірності блекауту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах