Українцям рекомедують взимку пожити за кордоном, щоб допомогти енергосистемі

Українцям рекомедують взимку пожити за кордоном, щоб допомогти енергосистемі.

Українцям рекомедують взимку пожити за кордоном, щоб допомогти енергосистемі. Фото: unian.ua

Події
19 листопада 2022 17:02

Щоб українська енергосистема та громадяни змогли краще пережити зимовий період, українцям пропонують подумати про виїзд з країни, щоб зменшити попит на енергомережі. У ДТЕК говорять, що якщо люди зможуть знайти альтернативне місце, щоб провести зиму, то це буде дуже корисно для енергосистеми.

Атаки Росії на критичну інфраструктуру України пошкодили майже 50% енергетичнтх об'єктів. Попереду довготривалий ремонт мереж, для якого потрібно зупиняти енергоживлення. Тож задля комфорта українцям пропонують провести зиму за кордоном.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про таку ідею розповів генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю для ВВС.

Він говорить, що громадянам варто подумати про альтернативне місце проживання на три-чотири місяці.

Для мільйонів людей відключення електроенергії стало звичним явищем. Енергосистема із кожногоатакою росіян стає менш захищеною та надійоною,тому відключення світла це - вимушена міра. Люди вже обмежують використання побутової техніки, але для стабілізації роботи енергомереж цього мало. Система не в змозі виробляти достатньо електроенергії, щоб задовольнити поточні потреби. Тому варто розглядати будь-які способи зменшення електроенергії, у тому числі і виїзд громадян за кордон. За словами Максима Тимченка, такий варіант слід розглядати як допомогу Україні у перемозі над Росією.

Зменшення енергоспоживання, зокрема, дасть змогу госпіталям, де перебувають поранені бійці, гарантовано отримувати електрику.

Окрім від'їзду за кордон, також Тимченко в інтерв'ю, фрагмент якого англійською можна подивитися тут, рекомендує українцям переміститися, якщо це можливо, в західну частину країни.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що евакуацію українців з областей, де не ведуться бойові дії, будуть проводити у крайньому випадку, при найгіршому сценарії розвитку подій. Влада України зробить усе, щоб не застосовувати цей план.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах