Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці

Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці.

Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці. Фото: t.me/ssternenko

Події
24 вересня 2022 14:13

Захисники Маріуполя нещодавно повернулися з російського полону. Хоч їм там і надавалася медична допомога, проте багато хто з них після тривалого перебування на "Азовсталі" та в полоні мають значні проблеми зі здоров'ям.

Так, герой, який обороняв Маріуполь, морпіх Михайло Діанов із позивним "Піаніст", який став одним зі 215 звільнених військових, зараз потребує серйозної медичної допомоги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 21 вересня в Україну повернулися 215 захисників Маріуполя. Серед них звільнено п'ятьох командирів та трьох вагітних жінок. Військових обміняли на екснардепа Віктора Медведчука та 55 полонених російських військових. 

У багатьох з них є проблеми зі здоров'ям. Під час перебування на "Азовсталі" Михайло Діанов отримав травму руки. На фотографіях прес-офіцера полку "Азов" Дмитра Козацького з бункера на заводі "Азовсталь" зображено Михайла з металевою конструкцією на руці. Цей знімок бачили у всьому світі. 

Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці.Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці. Фото: "Орест"

Після перебування в російському полоні рука "Піаніста" зрослася дуже погано, в ній не вистачає чотирьох сантиметрів кістки. Також Михайло Діанов має кульові поранення ніг. На фото, які зробили після звільнення захисників з полону, "Піаніста" не взнати.

Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці.Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці. Фото: t.me/Tsaplienko

Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці.Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці. Фото: Віолетта Кіртока

Михайлові Діанову 42 роки. Він народився в Тернопільській області та отримав освіту за фахом музикант. Саме через це у 36-й окремій бригаді морської піхоти ЗСУ йому дали позивний "Піаніст".

Михайло Діанов потрпив у полон у травні, коли окупанти "взяли" завод "Азовсталь".

Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці.Захисник Маріуполя "Піаніст" після полону РФ потребує лікування: подробиці. Фото: сомережі

Після звільнення з полону Діанову знадобиться серйозне лікування, і тривале відновлення. Йому можна допомогти, перерахувавши будь-яку суму на рахунок:

5167 9856 6097 0773 - Олена Лаврушко. Сестри Михайла.

- Тепер їм потрібна наша допомога. Різна. Грошова. Моральна. Соціальна. Медична, - закликала українців допомогти герою Маріуполя журналістка Віолетта Кіртока.

Також українці створили МоноБанку, в яку можна перерахувати гроші на допомогу "Піаністу". Вона доступна за посиланням. На лікування хочуть зібрати 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що звільнена з полону парамедик Катерина Поліщук під відомим позивним "Пташка" вийшла на зв'язок із підписниками в Instagram. Вона написала, що після лікування буде готова "повернутися в стрій". Дівчина подякувала всім за слова підтримки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах