Карта бойових дій в Україні 17 вересня

Карта бойових дій в Україні 17 вересня

Карта бойових дій в Україні 17 вересня фото: ostannipodii.com

Події
17 вересня 2022 06:48
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 17 вересня, в Україні розпочалася 206-та доба повномасштабної війни, започаткованої Російською Федерацією. Мешканців окупованих територій попереджають, що з 17 по 20 вересня російські військові можуть здійснювати провокації під прапором України для звинувачення ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тим часом Володимир Путін загрожує посилити атаки на українську громадянську інфраструктуру, якщо "атаки" ЗСУ на російські військові позиції на території РФ продовжаться.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 17 вересня.

Карта бойових дій в Україні 17 вересняКарта бойових дій в Україні 17 вересня Фото: www.understandingwar.org

Виявлення масових поховань мирних жителів та катівень у звільненому Ізюмі підтверджує оцінки ISW про те, що звірства в Бучі були не винятком у списку військових злочинів армії РФ, а, швидше, мікрокосмом російських звірств на окупованих територіях.

16 вересня Генштаб України опублікував зображення місця масового поховання в Ізюмі. За словами президента України Володимира Зеленського, на цьому місці виявили понад 400 тіл зі слідами тортур.

Карта бойових дій в Україні 17 вересняКарта бойових дій в Україні 17 вересня Фото: www.understandingwar.org

Тим часом, Володимир Путін погрожує посилити атаки на українську громадянську інфраструктуру, якщо ЗСУ продовжать "атаки" на російські військові позиції на території РФ. Президент РФ заявив, що Росія "досить стримано реагує" на українські "терористичні акти". При цьому він не уточнив, про які саме дії українських військових говорить.

Військові експерти вважають, що швидше за все коментарі Путіна стали відповіддю на критику з боку російських блогерів, які незадоволені нездатністю Кремля захистити свою територію.

Український центр спротиву попередив про підготовку армії РФ до провокацій на захоплених територіях. Відомо, що з 17 по 20 вересня окупанти можуть здійснити атаки під прапором України, щоб звинуватити ЗСУ та відвернути увагу від розкриття військових злочинів у Харківській області.

16 вересня українські війська звільнили все місто Куп'янськ, продовжуючи наступальні операції на схід від річки Оскол.

Також ЗСУ завдали удару по окупаційному штабу Росії в Херсоні, ймовірно, за допомогою HIMARS. Наземні маневри продовжуються у трьох районах Херсонської області.

Карта бойових дій в Україні 17 вересняКарта бойових дій в Україні 17 вересня Фото: www.understandingwar.org

Окупанти формування "ДНР" стверджують, що продовжують обороняти Лиман від наземних атак та обстрілів. Однак Генштаб повідомив, що російські війська обстріляли Лиман, що вказує на те, що ЗСУ, швидше за все, досягли деяких успіхів навколо населеного пункту.

Карта бойових дій в Україні 17 вересняКарта бойових дій в Україні 17 вересня Фото: www.understandingwar.org

15 вересня українські військові завдали ударів по російських тилових позиціях у Луганській області. Це спричинило численні втрати серед російських військовослужбовців у Перевальську. Геолоковані зображення також підтверджують удар по військовій базі "ЛНР" у Кадіївці.

Кампанії з примусової мобілізації виснажують чоловіче населення ОРДЛО. А в самій Росії чиновники згуртувалися навколо Рамзана Кадирова, який закликав розпочати "самомобілізацію", не чекаючи наказу з Москви.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах