Стало відомо, коли в Україні має початися опалювальний сезон 2022-2023

Стало відомо, коли в Україні має початися опалювальний сезон 2022-2023.

Стало відомо, коли в Україні має початися опалювальний сезон 2022-2023. Фото: radiotrek.rv.ua

Події
14 серпня 2022 17:31

Старт опалювального сезону в Україні цього року розпочнеться вчасно. Передумов щодо зміни цього плану наразі немає. Країна вже на 70% готова подавати тепло в будинки громадян без перешкод.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що українська влада передбачала надскладну зиму цього року. У воєнний час країна має економно ставитись до своїх ресурсів. Тому людям, які звикли відкривати вікна взимку, зараз рекомендують цього не робити. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у ефірі Національного телемарафону, опалювальний сезон 2022-2023 в Україні розпочнеться 15 жовтня. Змінити цю дату можливо буде лише якщо осінь буде теплою.

Зазначається, що розпочати опалювальний сезон вчасно встигають у регіонах, які не постраждали від війни. У місцях, де зафіксовано найбільше руйнувань зараз прозпочато роботи з відновлення об'єктів теплокомуненерго та центрального теплопостачання.

Однак громадянам не варто переживати, що щось піде не так і опалювальний сезон не розпочнеться. Міністр енергетики України Герман Галущенко раніше говорив, що у Кабміні готують основний та запасний плани до проходження опалювального сезону на тлі розв'язаної Росією війни. Передбачено, зокрема, підготовку до можливого заміщення певних ресурсів іншими, якщо через військові дії не буде можливості їх постачати. Також Уряд закупляє мобільні котельні, які можна буде встановлювати у випадку НП. 

Рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається згідно з затвердженими Кабміном правилами з урахуванням кліматичних умов. Так опалювальний період починається, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить 8 градусів і нижче. А закінчується сезон весною, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8 градусів. 

Раніше ми писали, що Кабмін зафіксував ціну на газ для комунальників, що постачають тепло. Таке рішення дозволяє місцевій владі не підвищувати тарифи для населення на тепло та гарячу воду. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах