Вибухи у Криму: введено надзвичайний стан, на виїзді з півострова величезні пробки

Вибухи у Криму: введено надзвичайний стан, на виїзді з півострова величезні пробки

Вибухи у Криму: введено надзвичайний стан, на виїзді з півострова величезні пробки - фото: t.me/zsuwar

Події
09 серпня 2022 16:46

Сьогодні, 9 серпня, в окупованому Криму пролунала серія вибухів. Місцеві жителі повідомляють уже, як мінімум, про 15 "прильотів".

За попередньою інформацією, вибухи були у Новофедорівці – це недалеко від Євпаторії. Багато чорного диму здійнялося над військовою базою росіян. На цьому аеродромі базувався 43-й винищувальний авіаційний полк ВКС Росії. У його складі в основному були літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

Самопроголошена влада вже підтвердила інформацію про вибухи. У Криму оголосили надзвичайний стан.

Екс-радник глави МВС Віктор Андрусів лише написав, що нарешті можна відкрито написати, що ракети з дальністю 200-300 км уже в України на озброєнні і використовуються.

- Вибухи у Мелітополі, а сьогодні на аеродромі в Новофедорівці у Криму – публічний доказ цього. Окупанти явно виявилися неготовими до цього факту, що ми бачимо із масштабів їхніх втрат. Це дуже добре, тому що ще означає, що у них погано з розвідкою, і походу з ППО теж не дуже, – написав Андрусів.

Зазначимо, що на виїзді з Криму у бік Росії вже утворився величезний затор. Також відомо, що санавіація з Євпаторії вирушила до Новофедорівки.

Але у Міноборони РФ заявили, що "постраждалих немає та авіація не пошкоджена". У Росії запевняють, що це "на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів". При цьому місцева "влада" вирішила оточити 5-кілометрову зону: виставили огорожі, екіпажі ДІБДР та піші патрулі "з метою виключити поранення місцевих жителів".

Українська влада відкрито поки не коментує подію, але натякає на добрий день:

Піст Андрія Єрмака по КримуПіст Андрія Єрмака по Криму
</ >

Пост Ірини Верещук по КримуПост Ірини Верещук по Криму

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах