СБУ знешкодила ботоферму, яка працювала на дискредитацію керівництва країни

СБУ знешкодила ботоферму, яка працювала на дискредитацію керівництва країни.

СБУ знешкодила ботоферму, яка працювала на дискредитацію керівництва країни. Фото: slovoidilo.ua

Події
02 серпня 2022 17:25

Служба безпеки України ліквідувала мільйонну ботоферму, яка розхитувала обстановку в Україні на замовлення однієї з політсил.

Ботоферма була створена для дискредитації керівництва країни та розхитування суспільно-політичної ситуації. Через інтернет зловмисники масово поширювали дезінформацію, повідомили в СБУ.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Потужності цієї ботоферми використовували і представники російських спецслужб. Зокрема, через ботів вони поширювали фейкові новини щодо ситуації з фронтів.

Серед останніх "операцій" СБвці назвали поширення контенту про нібито конфлікт між керівництвом ОП і головнокомандувачем ЗСУ, а також проведення кампанії з дискредитації першої леді.

Для розгону деструктивного контенту ділки адміністрували більше 1 мільйона власних ботів, а також численні групи в соцмережах з аудиторією майже 400 тисяч користувачів.

Керівником групи виявився громадянин Росії який проживав у Києві і позиціонував себе як політичний експерт. Він організував інформаційно-підривну діяльність на замовлення однієї з вітчизняних політсил. Для координації злочинних дій був на "зв’язку" з нинішнім народним депутатом, що входить до близького оточення колишнього керівництва нашої держави.

СБУ знешкодила ботоферму, яка працювала на дискредитацію керівництва країни.СБУ знешкодила ботоферму, яка працювала на дискредитацію керівництва країни. Фото: Національна поліція

СБУ знешкодила ботоферму, яка працювала на дискредитацію керівництва країни.СБУ знешкодила ботоферму, яка працювала на дискредитацію керівництва країни. Фото: Національна поліція

За даними джерел "Української правди", йдеться про політсилу п’ятого президента Петра Порошенка "Європейську солідарність".

В той час нардепка "ЄС" Ірина Геращенко спростовує причетність до мільйонної ботоферми, про викриття якої повідомила СБУ. Вона повідомила, що джерела правоохоронців "втягують ЗМІ у політичну провокацію".

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що на Київщині затримали чоловіка, який відправляв військовозобов'язаних за кордон за 15 тис. дол.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах