Зеленський відповів на петицію про заборону видавати повістки на вулиці, блокпостах, АЗС

Зеленський відповів на петицію про заборону видавати повістки на вулиці, блокпостах, АЗС

Зеленський відповів на петицію про заборону видавати повістки на вулиці, блокпостах, АЗС - фото: facebook.com/zelenskiy.official

Події
02 серпня 2022 09:41

Президент України відповів на електронну петицію про заборону видавати повістки на вулиці, яка зібрала понад 25 тисяч підписів.

Як повідомив Володимир Зеленський, він звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати поставлене в петиції питання у контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок та військову службу.

При цьому президент нагадав про те, що в країні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію. Відповідно до Конституції, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності є обов'язком громадян України. Президент відповідає за загальне керівництво у сфері мобілізації держави, визначає мету, завдання, вид, обсяги, порядок та строки її проведення. А організаційне керівництво мобілізацією в Україні здійснюється Кабміном. Тому завдання опрацювати це питання Володимир Зеленський і передав Денису Шмигалю.

Нагадаємо, що автор петиції просить набирати резерв насамперед із бажаючих людей та заборонити видачу повісток у місцях, крім військкоматів. Або ж він просить оприлюднити та оновлювати стан хвиль мобілізації, щоб люди, які не підходять під нинішню хвилю, могли відстоювати свої права під час переміщення територією України у випадках, коли їх хочуть призвати на службу.

Петиція про заборону видачі повісток на вулиці, АЗС та блокпостахПетиція про заборону видачі повісток на вулиці, АЗС та блокпостах
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах