Кабмін запускає нову економічну стратегію в умовах війни

Кабмін запускає нову економічну стратегію в умовах війни.

Кабмін запускає нову економічну стратегію в умовах війни. Фото: Денис Шмигаль

Події
11 червня 2022 08:58

Економічна стратегія включатиме вісім програм, спрямованих на створення робочих місць через підтримку бізнесу, держзамовлення, будівництво, кредитування та працевлаштування безробітних.

Про те, що уряд на доручення Зеленського запускає нову економічну стратегію в умовах війни, повідомив  прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами ця стратегія допоможе нашій економіці вистояти та стане фундаментом для післявоєнного відновлення. Вона також передбачає надання безповоротних грантів на відкриття бізнесу.

Держава надасть безповоротні кошти на створення тисяч нових мікробізнесів. Заявки можна подати через "Дію" у формі бізнес-плану, який розглядатимуть незалежні оцінювачі-підприємств. До того ж, під цей бізнес можна буде взяти пільговий кредит у межах 5-7-9, розповідає пресслужба Шмигаля.

В уряді сподіваються, що програма грантів дозволить створити десятки тисяч робочих місць.

Прем’єр-міністр додав, що безповоротні гранти також виділятимуть на розвиток переробних підприємств – на деревообробку, меблеве виробництво, виробництво одягу чи фурнітури, будівельних матеріалів, аграрну переробку тощо. Гранд можна буде витратити на купівлю обладнання.

В аграрному секторі ці кошти можна витратити на висадку нових фруктових і ягідних садів і на часткову компенсацію будівництва модульної теплиці розміром 2 гектари.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні постраждалі від війни соціально незахищені верстви населення отримають по 2500 гривень допомоги. Червоний Хрест у червні запускає програму фінансової підтримки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах