Зеленський запровадив санкції проти Путіна, Лаврова, Шойгу та інших керівників РФ

Зеленський запровадив санкції проти Путіна, Лаврова, Шойгу та інших керівників РФ.

Зеленський запровадив санкції проти Путіна, Лаврова, Шойгу та інших керівників РФ. Фото: Flickr

Події
09 червня 2022 19:03

Нові два укази Президента України запроваджують персональні санкції проти керівників Російської Федерації, у тому числі проти персони номер 1 у РФ – Володимира Путіна. Також санкції стосуватимуться сотень російських вузів та їхніх ректорів.

Персональні економічні та інші санкції запроваджуються проти фізичних та юридичних осіб із РФ. Президент ухвалив ввести в дію рішення РНБО України від 9 червня 2022 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Укази номер 400 та 401 можна почитати тут.

Кабінету Міністрів України, а також СБУ та Нацбанку доручено забезпечити реалізацію санкцій, а також відслідковувати їхню ефективність. МЗС України має повідомити компетентні органи Європейського Союзу, США та інші країни про застосування санкцій. Також Україна ставить перед іншими країнами питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

У списку санкцій політиків - 35 осіб. Під першим номером перебуває президент РФ Володимир Путін. Також у списку – його прес-секретар Дмитро Пєсков, прем'єр Мішустін, перший заступник. прем'єра Білоусов, інші заступники прем'єра, міністр внутрішніх справ Колокольцев, міністр оборони Шойгу, глава МЗС Лавров, міністр фінансів Силуанов та інші особи з керівництва РФ.

Загалом у списку фізичних осіб зі сфери освіти, на яких накладено санкції, – 261 особа. Це ректори російських вишів, зокрема найвідоміших, таких як ректор МДУ Садовничий, президент МДТУ ім. Баумана Олександров. У списку юридичних осіб – 236 російських вишів. На навчальні заклади накладаються такі санкції: припинення культурних обмінів, наукової співпраці, освітніх та спортивних контактів, розважальних програм.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах