Медик "Азову" розповів про умови перебування військових на "Азовсталі"

Медик "Азову" розповів про умови перебування військових на "Азовсталі".

Медик "Азову" розповів про умови перебування військових на "Азовсталі". Фото: Валерія Карпиленко

Події
16 травня 2022 07:11

Попри всі спроби евакувати з "Азовсталі" поранених бійців, там ще знаходиться не один десяток українських військових, які терміново потребують допомоги. Вони залишились у заблокованому місті Маріуполь без води та їжі, із мізерними запасами ліків, але незважаючи на це продовжують оборонятись від російських військ.

Про те, що медики полку наголошують, що умови, в яких перебувають бійці, - критичні, проте військові все ще сповнені надії, повідомила захисниця Валерія Карпиленко посилаючись на текст одного із медиків "Азову".

Це повідомлення було написане вчора, 15 травня, адже у ньому автор наголошує, що перебуває у повній блокаді під постійним вогнем уже 81-й день. Там вже з’явився запах ацитону, а побратими часто скаржаться на головний біль та непритомність. Їх постійно нудить, хоча рвати практично нема чим. Метоклопромід та ондоцетрон закінчилися вже місяць тому.

Поранені у своєю чергою потребують посиленого харчування, оскільки для нормального загоєння ран потрібно максимально більше білків та вуглеводів, адже тканини нема з чого відновлюватися. А якщо ще взяти до уваги те, що рани гнояться, а це йде левова частка імунітету і сил, то шанси на одужання мізерні.

Кожен із них втратив і стабільно втрачає вагу. Особисто медик, який пише цей текст втратив 20 кг, є ті, що втратили близько 25 кг і при цьому їм доводиться виконувати бойові завдання.

Все це є наслідком відсутності не просто калорійного харчування, а й харчування в принципі. Вони їмо мізер, але додає критичність ситуації – відсутність питної води, т.к. у їхній воді дуже багато іржі, хвороботворних бактерій, та й сама жорсткість води велика.

Тривале вживання призводить до дисбактеріозу, порушення кислотності шлунка. І це все за повної відсутності медикаментів та антибіотиків.

Стійкість духу чоловіків, які при цьому на позиціях – не передати словами. Але їхні очі сповнені надії та віри в те, що нас скоро врятують.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що бомбосховища "Азовсталі" добре укріплені. Там було достатньо запасів води та продуктів харчування, але за два місяці ці запаси вичерпалися.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах