У Києві розпочався суд над військовим РФ Вадимом Шишимаріним, який застрелив жителя Сумщини

У Києві розпочався суд над військовим РФ Вадимом Шишимаріним, який застрелив жителя Сумщини.

У Києві розпочався суд над військовим РФ Вадимом Шишимаріним, який застрелив жителя Сумщини. Фото: russoldat.info

Події
13 травня 2022 13:23

В Україні сьогодні, 13 травня, проходить перший суд над російським солдатом Вадимом Шишімаріним, який убив мирного жителя на Сумщині.

У ході розслідування було встановлено, що після повномасштабного вторгнення РФ до України 21-річний окупант застрелив беззбройного чоловіка у смт Чупахівка Сумської області. Виявилося, що перед цим ЗСУ розбили колону ворожої техніки, де також був сержант Шишимарін, повідомила Генпрокурор Ірина Венедиктова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він і ще четверо товаришів по службі втікали від українських військових, тому обстріляли з автоматів приватний автомобіль і викрали його. Колеса на машині були пробиті, тому військові РФ доїхали до вищезгаданого села.

Тоді їм на очі попався мирний житель, який провадив велосипед узбіччям дороги і говорив телефоном. Не виходячи з машини, один із військових наказав Шишимаріну вбити цивільного, щоб той не встиг повідомити про них ЗСУ. Сержант виконав наказ - він кілька разів вистрілив із автомата Калашнікова в голів 62-річного потерпілого. Жертва загинула на місці, за кілька десятків метрів від свого будинку.

Підозрюваного у результаті затримали та посадили під варту. Сьогодні його судитимуть за порушення законів та звичаїв війни, пов'язаних з умисним вбивством (ч.2 ст. 438 КК України). Йому світить від 10 до 15 років в'язниці чи довічне ув'язнення.

Раніше журналіст Володимир Золкін опублікував відео допиту цього військовополоненого, в якому той відповів на низку питань.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах