Карта бойових дій в Україні 13 травня

Карта бойових дій в Україні 13 травня.

Карта бойових дій в Україні 13 травня. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Події
13 травня 2022 08:38

Сьогодні, 13 травня, розпочався 79-й день протистояння України у повномасштабному вторгненні армії РФ. У Східній операційній зоні армія РФ веде наступальні дії з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей.

В той же час зберігається напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території Республіки Білорусь. Проте основні зусилля підрозділів збройних сил РБ засереджені на прикритті державного кордону в Брестській та Гомельській областях, а не на наступі на територію України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від європейських експертів війни станом на 13 травня. 

Карта бойових дій в Україні 13 травня.Карта бойових дій в Україні 13 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ ЗСУ було уражено сім повітряних цілей ворога: п’ять БпЛА типу “Орлан-10, один вертоліт Ка-52 та одну крилату ракету. Українська авіація продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.

На Донецькому та Луганському напрямках захисниками України за минулу добу відбито вісімнадцять атак ворога, знищено тринадцять танків, вісім артилерійських систем, двадцять сім одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів противника.

Російські війська за минулу добу взяли під контроль Рубіжне і  увійшли до Сєвєродонецька з півночі. Також армійці пртивника просунулися на північ від Попасної.

Карта бойових дій в Україні 13 травня.Карта бойових дій в Україні 13 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

Крім цього, як повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко, російські загарбники наступають на Лиманському напрямку, але зазнають там нищівних втрат. Підрозділи ворога намагалися закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка.

У зведенні Генерального штабу ЗСУ на 13 травня говориться, що на Бахмутському напрямку окупанти провели безуспішні штурмові дії у напрямку населеного пункту Оріхове та в районі населеного пункту Комишуваха. На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку населеного пункту Мар’їнка.

Війська РФ продовжують завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”.

На Слобожанському напрямку ворог наразі перегруповує підрозділи, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних спроможностей. На Харківському напрямку російська армія наступальних дій не проводила, лише оборонні.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів артилерійські обстріли підрозділів українських військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Південнобузькому напрямку окупаційні підрозділи активних бойових дій не здійснювали, обстрілювали підрозділи наших військ зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котляреве, Ганнівка і Осокорівка.

За наявною інформацією Генштабу, російські війська здійснюють перекидання у прикордонні райони Брянської області додаткові підрозділи артилерії для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівській області, що розташовані поблизу державного кордону України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах