Сучасне відеоспостереження: основні можливості

Сучасне відеоспостереження: основні можливості - фото

Сучасне відеоспостереження: основні можливості - фото

Суспільство
28 березня 2023 09:29

Відеоспостереження у розумінні багатьох років – це просте обладнання, яке здатне лише записувати відео та демонструвати результат на моніторі охоронцю. Але технології стрімко розвиваються, а системи безпеки – явне підтвердження цього.

Камери, реєстратори та супутнє обладнання має цілу низку можливостей та функцій, які значно підвищують ефективність системи безпеки. Разом зі збільшенням кількості функцій, вони стали ще більш зручними, простими та багатофункціональними. Разом зі спеціалістами controlmaster.com.ua спробуємо розібратися, які можливості має сучасне відеоспостереження.

Функціональні можливості сучасних камер спостереження

У конструкції сучасних камер відеоспостереження є різні датчики та контролери, які й розширюють їх функціональні можливості. Якщо говорити про нові можливості, можна зазначити:

  • ідентифікація осіб – камери здатні розпізнавати порушників, щоб знаходити певну людину в натовпі;
  • онлайн перегляд та дистанційне вивчення архіву – достатньо лише підключитися до камери за допомогою смартфона або планшета;
  • визначення підозрілих рухів – наприклад, камера може зафіксувати людину, що біжить, у натовпі, що могло б бути сигналом про небезпеку;
  • розпізнавання автомобільних номерів – камери здатні розпізнавати номерні знаки, що є особливо актуальним на КПП;
  • визначення залишених речей – камера фіксує речі, які залишилися без нагляду на тривалий час;
  • ІЧ-підсвічування – це дозволяє без додаткового освітлення проводити зйомку в нічний час доби;
  • робота з датчиком руху – проводиться запис лише у тому випадку, якщо у полі зору об'єктива з'являється рух;
  • стеження за об'єктом – завдяки поворотному механізму може стежити за людиною, яка пересувається по контрольованій території.

І все це лише мала частина функціональних можливостей сучасного відеоспостереження. Йдеться не про найдорожчі камери, а класичні камери в доступному бюджеті.

Які вони – функціональні камери?

Загалом, можна виділити 2 основні категорії камер відеоспостереження: аналогові та цифрові. Від вибраної технології залежить якість зйомки. Найбільш затребуваними та функціональними є IP-камери. Вони функціонують у цифровому вигляді, а передачі інформації використовується інтернет. Вище перелічені можливості систем спостереження належать саме до цифрових моделей.

64216fec136c9.png64216fec136c9.png

Також можна розділити камери спостереження на модульні та корпусні. Перший різновид – це плата та об'єктив, які можуть встановлюватися абсолютно у будь-який корпус. А корпусні камери спостереження можуть бути циліндровими, купольними, кубічними. Форм-фактор не впливає на технічні характеристики, але кожен різновид має свою сферу застосування. Наприклад, купольні камери найчастіше використовуються в офісах, а кубічні – у квартирах.

Від типу встановленого об'єктива залежить кут огляду території. Вони можуть бути вузькоспрямованими, знімаючи з кутом огляду від 5 до 7 градусів, а також всеспрямованими – контролюють 360 градусів. Чим ширший кут огляду, тим менша дальність роботи. Все залежить від поставлених завдань перед користувачами.

Де зберігається інформація?

Раніше можливим був запис інформації з камер відеоспостереження виключно на жорсткий диск. Але сьогодні найзручніше рішення – це хмарні сервіси. Відеоматеріали зберігаються на сервері хмарного сервісу, до якого можна отримати доступ цілодобово.

64216f9f63658.png64216f9f63658.png

Разом з цим користується попитом і запис на відеореєстратор. Сучасне обладнання дозволяє одночасно проводити запис з 64 камер, тому підійде навіть для об'єкта великого розміру. При виборі такого типу зберігання інформації, потрібно додатково придбати жорсткі диски для відеоспостереження.

Окрема категорія – це камери із слотом під картку пам'яті. Оптимальний вибір локального зберігання інформації на віддалених об'єктах. Може використовуватись як додатковий спосіб запису інформації.

Технології стрімко розвиваються, тому й у системах безпеки з'являються дедалі досконаліші можливості. Все це значно підвищує безпеку об'єктів різного призначення. Є камери, які навіть при поганому освітленні здатні надавати кольорове зображення, хоча раніше надавали лише чорно-білу. Довіряйте продукції відомих брендів та користуйтеся лише сучасними технологіями.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах