Екологічні кошти, які відраховуються донецькими підприємствами, повинні "працювати" на регіон, - губернатор

Общество
16 августа 2013 16:26

Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова Донецької облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Він зазначив, що цей документ дозволить більш раціонально використовувати кошти, що надходять від екологічних зборів.

- Сьогодні до сорока мільйонів гривень екологічних зборів донецькі підприємства відправляють до Києва. Чи повернуться ці гроші назад, щоб вирішувати екологічні проблеми в регіоні? Навряд чи. Я обговорював з Міністром екології Олегом ПРОСЬКУРЯКОВИМ питання про необхідність внесення змін до Бюджетного кодексу, щоб кошти залишалися в області та "працювали" на оздоровлення екології регіону, - сказав Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Він також зазначив, що ці гроші багато в чому можуть допомогти у вирішенні проблеми очищення Сіверського Донця. І в Меморандумі цьому питанню буде приділено особливу увагу.

Сьогодні багато підприємств скидають стічні води в річку, що призводить не тільки до забруднення, а й до аномального росту водоростей. Окремі ділянки річки поступово перетворюються на болото. Серйозний збиток руслу річки наносять затори з колод - результат "діяльності" бобрів. Все це вимагає негайного втручання в долю головної питної річки області і тут дуже важлива державна підтримка.

У Меморандумі буде чітко прописана міра відповідальності власників підприємств за забруднення навколишнього середовища в цілому і Сіверський Донець зокрема. Також будуть змінені методики перевірки промислових об'єктів, які можуть нести потенційну загрозу екологічному стану і, як наслідок, життю і здоров'ю людей.

ТОП РАЗДЕЛА
Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях